Geplaatst op

Burgemeesters, wethouders en wijkagent lezen voor en delen 250 keer ‘Kat Kaat is weg’ uit

Ook nieuwkomersklassen vieren op woensdagochtend 24 januari Het Nationale Voorleesontbijt. Burgemeesters Koen Schuiling en Jan van Zanen lezen in Groningen en Den Haag voor aan jonge nieuwkomers uit het prentenleesboek Kat Kaat is weg dat specifiek voor hen gemaakt is. Drie wethouders doen dat in Amsterdam en Utrecht. In Zaltbommel neemt een wijkagent deel aan de feestvreugde; scholen en klassen ontvangen exemplaren van Kat Kaat is weg.

Na het voorlezen onthullen en overhandigen zij namens stichting De Jonge Nieuwkomers, waarvan auteur Joke de Jonge de initiator is, prentenleesboeken en andere aansprekende materialen om spelenderwijs Nederlands te leren.

250 boeken
Op scholen in Amersfoort, Amsterdam, Den Haag, Emmen, Groningen, Hoogeveen, Leeuwarden, Utrecht, Zaltbommel wordt zo’n Schenking uitgereikt en op Texel en in Zeist worden klassen op een prentenleesboek getrakteerd. Ook daar wordt feestelijk voorgelezen, door bekenden of anderen die deze kinderen graag een beetje vooruithelpen.

In totaal worden er dik 250 prentenboeken weggegeven.

In tien talen
Voor ouders zijn er als steun in de rug digitale vertalingen in tien talen: Arabisch, Engels, Farsi, Hongaars, Ivriet, Oekraïens, Pools, Portugees, Tigrinya en Turks, te vinden in de Materialenbank. Daar vinden leerkrachten en voorleesvrijwilligers nog meer om met prentenleesboeken aan de slag te gaan.